Jade roller

Wat is een jade roller?

De jade roller bestaat al sinds de 7e eeuw in China, maar wordt eigenlijk nu pas populair in de rest van de wereld. Dit beautyproduct is een gezichtsmassageroller, gemaakt van de steen jade. De keuze voor deze steen is niet zonder reden: in het oude China geloofden ze namelijk dat deze steen negatieve energie kon wegnemen. Het gebruik van de jade roller stimuleert de bloedcirculatie in je gezicht, waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. De jade roller geeft verkoeling en kalmeert de huid. De afvoerende werking zorgt voor vermindering van wallen en vochtophopingen.

Hoe gebruik je een jade roller?

Stap 1: Zorg dat de jade roller en je gezicht schoon zijn van bacteriën. Deze kunnen irritaties op je huid of verstopte poriën veroorzaken. De jade roller kun je het beste schoonmaken met een reinigingsdoekje of een zachte shampoo. Je gezicht maak je schoon met een reinigingsproduct, afgestemd op jouw huidtype.

Stap 2: Breng een huidolie, serum of crème aan op je gezicht. Voor advies voor het beste product voor jouw huid kun je uiteraard bij ons terecht.

Stap 3: Rollen maar met je jade roller! Wat belangrijk is om te weten, is dat je altijd van binnen naar buiten rolt. Op die manier leidt je de afvalstoffen in de juiste richting. Hieronder lees je hoe je de jade roller precies gebruikt op iedere plek van je gezicht.

Stap 4: Maak de jade roller weer schoon.

Zo gebruik je de jade roller op je gezicht:

Voorhoofd
Begin te rollen vanaf het midden van je voorhoofd, bij je haargrens. Rol vervolgens met de jade roller richting je slaap. Herhaal dit totdat je je hele voorhoofd hebt gehad.

Ogen en wenkbrauwen
Rol de jade roller onder je ogen van binnen naar buiten, richting je slaap. Doe hetzelfde over je ooglid en wenkbrauwen.

Wangen
Zet de jade roller op je neus en rol over je jukbeenderen en wangen richting je oor. Herhaal dit, totdat je beide wangen hebt gehad.

Lippen
Plaats de jade roller in het midden van je lippen en rol naar buiten, richting je oor. Doe dit daarna ook voor de andere kant.

Kaaklijn
Begin op het midden van je kin en rol de jade roller over je kaak richting je oor. Herhaal dit aan de andere kant.

Hals
Plaats de jade roller onder je kin en rol naar beneden, over je hals, richting je sleutelbeen.